Internatföreståndare till fantastiska Bollerup

Nu söker vi en internatföreståndare till en heltidstjänst här på Bollerup.

Bollerup är en kvalitativt högt stående utbildningsplats för framtidens entreprenörer inom lantbruks- och hästnäringen. Vi erbjuder en kombination av teoretisk och praktisk utbildning inom lantbruk och häst. Vi erbjuder också våra elever boende på vårt internat under studietiden. Internatet är bemannat både under skoltiden och efter skoltiden in på kvällen.

Tjänstens arbetsuppgifter är mycket varierande och det är viktigt att du axlar kravet att vara systematisk och strukturerad, vet vad det innebär att arbeta med kvalitetsarbete, strävar mot det förebyggande och är lyhörd mot eleven. Du har stor frihet till kreativt skapande och du är en entreprenör i själ och hjärta. Förutom lyhördhet så kräver tjänsten värme, humor och engagemang. Ansvaret innebär också årsplanering, systematiskt kvalitetsarbete, schemaläggning och planering av bemanning av personal på internatet. Din planering av internatverksamheten ska vara transparent och synlig för organisationen och ska anpassas och integreras med övriga avdelningar på Bollerup. Det betyder att du ansvarar för hela internatets verksamhet, du jobbar nära skolan och rektor är din närmsta chef.

Vi söker dig som har erfarenhet från en arbetsledande tjänst och har lätt för att kommunicera med ungdomar i 16-18 årsåldern. Du ska känna till ramar och regelverk runt skolverksamhet och ha relevant erfarenhet. Vi ser gärna att du är socialpedagog eller i grunden lärare med inriktning fritidshem, men oavsett utbildning så är personlig lämplighet för detta uppdrag tungt vägande.

Ditt arbete på internatet kommer att kräva att du kan hantera och kommunicera på mail och kan arbeta i digitala system och dokument.

Du kommer att börja på Bollerup i augusti 2024. Dina arbetstider kommer att varierar från tidig morgon till sena kvällar. Du behöver körkort för manuellt växlad bil. Dels för att kunna ta dig till arbetsplatsen men också bl.a. för att kunna skjutsa elever.

Bollerup har stort fokus på värdegrundsarbete. Det innebär att du som sökande ska besitta goda värderingar och ser värdet i att skapa en trygg och bra miljö för våra elever på skolan. Vi jobbar med jämställdhet mellan könen och vi behöver fler manliga arbetskamrater.

Du kommer få en vacker arbetsplats med gemenskap i ett gemytligt gäng kollegor.

Välkommen med din ansökan till: hr@bollerup.se
Sista ansökningsdag 17 april 2024 och märk din ansökan med ”Internatföreståndare”

Bollerup rekryterar löpande.

Övriga upplysningar om tjänsten:
Rektor: Ingrid Landén, tel: 0708-38 50 03, e-post: rektor@bollerup.se
Facklig representant Unionen: Monica Håkansson, e-post: monica.hakansson@bollerup.se

Bollerup Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola med ett naturbruksprogram med inriktning häst och lantbruk. Bollerup har ca 200 elever som kommer från hela Sverige och bor på Bollerups Internat.