Bollerups Lantbruksinstitut Naturbruksgymnasium

Är en friskola med riksintag och drivs idag av stiftelsen Lagmannen Tage Ludvig Sylvans Lantbruksinstitut Bollerup, som bildades genom Sylvans testamente i slutet av 1800-talet, vilket betyder att eventuellt överskott alltid går tillbaka till skolan och eleverna.

Skolan har ungefär 250 elever från hela Sverige och ligger i Tomelilla Kommun på Österlen.

På Bollerups Naturbruksgymnasium finns landets största anläggning för såväl häst som lantbruksinriktning.

Våra utbildningar

Nyhet!

Nya utbildningar med start HT -23:
Hållbarhet och företagande inriktning häst eller lantbruk

Läs mer under respektive utbildning nedan.

Utbildningarna som finns på Bollerup är naturbruksprogrammet med inriktningarna:

Högskolebehörighet

Du kan som individuellt val läsa kurser inom naturvetenskap och språk samt olika yrkeskurser. Detta gör att det finns många möjligheter för dig som vill bli behörig till exempelvis veterinärutbildning, agronom, lantmästarutbildning, hippolog eller liknande utbildning efter gymnasiet.

Internat

Bollerups egna internat erbjuder boende för alla elever. Som internatelev får du en spännande och utvecklande gymnasietid samt vänner för livet. Elevboendet är fördelat på ca 20 boendehus. Många av internatets rum har egen dusch och toalett på rummet. Det finns både enkel- eller dubbelrum och du kan önska den boendeform som passar dig bäst. Alla elever som bor på internatet äter frukost, lunch och kvällsmat i skolrestaurangen. Det anordnas mycket fritidsaktiviteter som yoga, fotboll, innebandy, studiebesök mm.

Boende för egen häst eller hund

Det finns möjlighet för dig som elev att ta med dig din egen häst eller hund. På området finns en veterinärklinik så du behöver aldrig vara orolig över ditt djur.

Kontakt och frågor

För mer information om våra utbildningarna kontakta vår Studie- och yrkesvägledare.
Mail: syv@bollerup.se
Telefon: 0417 – 18 508