Vänner för livet

Internatet består av ca 20 olika hus, alla med olika karaktär. Du kan önska att bo i enkelrum eller dubbelrum, och i vissa hus finns det möjlighet att ha ett husdjur boende hos dig. Målsättningen är att alla elever ska få ett boende som passar just dem.

Mycket mer än en skola

På skolan finns det gott om aktiviteter som du som elev kan ägna dig åt på fritiden. I vår idrottshall kan du ägna dig åt olika sporter och här finns också ett välutrustat gym samt fri tillgång till en tennisbana på område. Mekarkvällar med möjlighet att reparera egna fordon är populärt liksom vårt musikhus.

Ordning skapar trygghet

På internatet har vi ordningsregler som vi vill att du följer, för allas trivsel. Vi har dessutom trygghetsväktare på området, även under helgerna.

Gemensamma måltider med familjekänsla

Alla elever som bor på internatet äter frukost, lunch och kvällsmat i skolans matsal. All skolmat lagas på plats och vi väljer gärna husmanskost som tillagas med lokala råvaror när det är möjligt.

Skolbibliotek

Bollerup har ett eget skolbibliotek, med bibliotekarie på plats, där elever kan låna böcker eller bara sitta och mysa och läsa böcker.

Har du egen häst?

Alla elever som börjar på Bollerup har möjlighet att ta med sig sin egen häst. Vårt stall har 53 boxar och eftersom här finns veterinärklinik på Bollerup så har du goda möjligheter att ta väl hand om din häst.

Vi kan erbjuda fyra ridhus och en utebana där du som elev har möjlighet att träna din privata häst. Bollerup har även ett aktivt samarbete med Bollerups Rid- och körklubb, Österlens hästvänner, Flyinge samt SWB (Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen).