Frågor
& svar

Stiftelsedriven gymnasieskola

Ca 250 elever pluggar och bor på Bollerup, de inriktar sig antingen på lantbruk eller häst. Här finns utrymme både för dem som vill jobba direkt efter gymnasiet och de som vill plugga vidare, för de som vill ta med sig egna djur och de som inte gör det. På Bollerup är det viktigaste elevernas utveckling, djurens och naturens bästa, gemenskapen som skapar vänskapsrelationer för livet.

Vänner för livet

Att bo på internat är ett roligt, stimulerande och utvecklande sätt att snabbt komma in i gemenskapen på skolan.  Samtidigt får du lära dig att samarbeta på ett bra sätt och att öva på vardagsdemokrati i stort som smått.

Internatet består av ca 20 olika hus, alla med olika karaktär. Du kan välja mellan att bo i enkelrum eller dubbelrum, och i vissa hus finns det möjlighet att ha ditt husdjur boende hos dig. Målsättningen är att alla elever ska få ett boende som passar just dem.

Mycket mer än en skola

På skolan finns det gott om aktiviteter som du som elev kan ägna dig åt på fritiden. I vår idrottshall kan du ägna dig åt olika sporter och här finns också ett välutrustat gym. Mekarkvällar med möjlighet att reparera egna fordon är populärt liksom vårt musikhus. Du har även fri tillgång till vår datasal samt en tennisbana på området. Som elev har du stort inflytande över vilka aktiviteter som anordnas och vi planerar ofta in studiebesök och utflykter.

Ordning skapar trygghet

På internatet har vi ordningsregler som vi vill att du följer, för allas trivsel. I varje hus finns husvärdar, äldre elever som tagit på sig en ansvarsroll. Vi har dessutom trygghetsväktare på området, även under helgerna.

Gemensamma måltider med familjekänsla

Alla elever som bor på internatet äter frukost, lunch och kvällsmat i skolans matsal. All skolmat lagas på plats och vi väljer gärna husmanskost som tillagas med lokala råvaror när det är möjligt.

Har du egen häst?

Alla elever som börjar på Bollerup har möjlighet att ta med sig sin egen häst. Vårt stall har 53 boxar och eftersom vi har en egen veterinärklinik här på Bollerup så har du goda möjligheter att ta väl hand om din häst.

Vi kan erbjuda fyra ridhus och en utebana där du som elev har möjlighet att träna din privata häst. Bollerup har även ett aktivt samarbete med Bollerups Rid- och körklubb, Österlens hästvänner, Flyinge samt SWB (Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen).