VIGGO B MAGIQ 9440

Född 2015 isabell, ca 167cm.

Fader– Vivaldi k (Indoctro-Nimmerdor) KWPN. A premierad. Vivaldi K tävlades framgångsrikt av flera ryttare som ägarinnan Jannike West och senare av Andreas Schou. Andreas och Vivaldi var finalister på EM i Herning 2013. Vivaldi Ks stofamilj tillhör en av Hollands bästa stofamiljer, likaså hingstarna i hans härstamning.

Moder– Bounce Magi (Maloubet De Pleville-Stanford)SWB. A premierad. Diplom sto i hoppning. Tävlad MSV hoppning. Bounce Magi har 3 visade avkommor där alla har erhållit Diplom. Två avkommor är exporterade och Viggo B MagiQs halvbror, Bouncing Bill MagiQ är såld  till Lisen och Peder Fredricsson.

Morfar– Maloubet De Pleville(Baloubet de Rouet- Rox dela Touch)SF ELIT premierad. Tävlades av Peder Fredricsson i svår hoppning. Fadern Baloubet de Rouet, räknas som en av värdens bästa  hingstar genom tiderna.

Mormors far– Stanford.(Anart-Ravello) SWB. ELIT hingst och far till många framgångsrika hästar i hoppning och fälttävlan.

VIGGO B MAGIQ 9440

Har diplom som 4 åring. Han har tävlat framgångsrikt i hoppning i Tyskland av Jennifer Fogh Pedersen. Med vinster och placeringar tom 125-130 hoppning (klicka här för filmer) Han tävla i Sverige 2022 av Jennifer Jonsson.

Är godkänd i huvud stambok l i Mecklenburg och Oldenburg. Han har avlagt godkänd 50 dagars prov i Neustadt Dosse. I Danmark är han godkänd i PSA (Palomino sportsheste avlförbundet).    Där han blev segerhingst. I Sverige är han godkänd på ett sto licens och på Accepterad nivå. Han lever upp till de Svenska hälsokraven på avelshingstar beträffande röntgen och kontroll av av struppipning. Han är dessutom export röntgad UA.

Är en hingst som sticker ut i mängden! Han besitter en fantastisk ridbarhet och egenbalans. Han är mkt känslig utan att spänna till när han får uppgifter att lösa. Han har en fin mun och rörelser som är lätta att rida i ”uppförsbacke”. Hans samarbetsvilja och arbetsmoral är av högsta klass. Han hoppar med gott mod och bra teknik utan att vara tittig. Han kan ridas av såväl amatörer som proffs. Han tycks nedärva sitt Temperament till sina avkommor.

Passar till de flesta typer av ston. Extra bra passar han till nervösa eller spända ston för att förbättra inre lugn och ridbarhet, för att producera såväl sport som hobby hästar. Han torde vara en utmärkt producent av hunter hästar till USA. Om de dessutom får den gyllene färgen gör det dem än mer eftertraktade! Man skall tänka på att inte använda ston med långa eller för veka kotor fram.

Kommer stå till förfogande på färsk transporterad semin på Bollerup seminstation.

Kostnad för semin är:

Språngavgift:3000 kr exkl moms
Levande föl avgift: 7000 kr exkl moms
Transport av sperma tillkommer.

Vid intresse kontakta: semin@bollerup.se eller ring 0708 38 50 42. Han finns på Språngrulla.

Film: https://www.facebook.com/viggobmagiq9440

Blup: https://www.blup.se/sv-SE/horses/257093-viggo-b-magiq-swb