Mikaela Bergström, fd student

Tidigare hästelev, numera hästimportör- och förädlare av dressyrhästar

“Jag är så otroligt glad att jag valde Bollerup, jag hade så jäkla roligt under mina år där, blir alldeles nostalgisk nu när jag pratar om det.”

Mikaelas röst skiner genom hela intervjun när hon pratar om allt från “vänner för livet”, lärarnas engagemang till den vackra anrika miljön. Men Mikaela har också många konkreta anledningar till att hon gärna rekommenderar Bollerup till andra.
“ Jag som jobbar med import och utbildning av tävlingshästar idag anser att det var en unik möjlighet att få följa hästar från föl till utbildad häst. Det var också väldigt värdefullt att Bollerup har helheten, att vi som valde häst även fick inblick i lantbruksverksamheten, från “frö till hö” som man säger, även det har jag nytta av i min vardag idag.”

Mikaela pratar också mycket om kombinationen av hög nivå på utbildning liksom på hästar tillika hästkunskaper och en avslappnad, opretentiös miljö.
“Bollerup passar både den som är supernördig med väldigt höga ambitioner inom häst och den som bara vill kunna ha med sig sin häst under gymnasietiden, mixen gör att tävlingsandan inte tar över, alla var extremt hjälpsamma. Det var smidigt och mysigt att ha sin egen häst så nära och ändå veta att det fanns människor som ställde upp om man ville åka hem eller resa bort.”

Grimma
Att bo på internat på Bollerup är också något Mikaela minns med glädje och något som format henne.

“När jag jämförde mig med andra i samma ålder efter gymnasiet insåg jag att ansvarstagandet som internatet innebar fått mig att växa mycket som person, en erfarenhet som gav mig ett försprång i livet.”

När Mikaela får frågan kring vad som fick henne att falla för Bollerup från allra första början säger hon:
“Åh, slottet, borgen och de gamla stallarna! Det är ju en lite sagolik plats.”