Lisen Bratt Fredricson, samarbetspartner

“Det är inte en tillfällighet att många starka kvinnliga ledare är hästtjejer i grunden” säger Lisen Bratt Fredricson, engagerat, när frågan om hon rekommenderar unga att välja hästutbildning, kommer upp.

“Att lära sig samarbeta med så stora respektingivande djur som hästar är, lär dig både kommunikation och hårt arbete.”

Hon talar sig varm om sportens fostrande funktion generellt, men menar också att en skola som Bollerup är en fantastisk grund oavsett vad man vill göra sen.
“Jag brukar säga det efter vi varit på Bollerup, att tiden eleverna får där har de nytta av hela livet. De lär sig att ta ansvar, att jobba i team, att arbeta fysiskt. Det är en fin livserfarenhet helt enkelt, oavsett om det sedan blir ett hästyrke eller inte.”

Lisen-och-peder-hemsida-nologo
Bollerup samarbetar med Lisens gård Grevlunda, vilket innebär att avelsston och ett flertal unghästar som är stationerade på Bollerup kommer dem till gagn.
“Jag och min man Peder är på Bollerup minst en gång i månaden, då tittar vi på unghästarnas utveckling och har lektioner med eleverna.”

Lisen som tävlat för Sverige i banhoppning i två OS är minst sagt en stjärnhoppryttare, så även Peder. Ett “power couple” i hästvärlden som tar sig tid för Bollerups gymnasieelever.
“Eleverna brukar vara lite blyga i början men sen kommer de igång med mycket frågor och vi för bra samtal. Min intryck av stämningen på Bollerup är att eleverna verkar ha kul tillsammans, att det är fin sammanhållning.”

Men Lisen träffar inte bara Bollerupelever när hon är på skolan.
“Många som det gått bra för i branschen har pluggat på Bollerup i unga år, jag träffar på dem titt som tätt i olika sammanhang. Bollerup är förknippat med kvalitet.”

Kvalitetsassociationerna gäller även hästarna enligt Lisen.
“Jag tänker på storheter som Amiral och Bombay, men också många andra. Vi har stor tillförsikt när vi väljer ut de inridna hästar från Bollerup, vi förfinar dem sedan till toppklass.”

Läs mer om våra Clinics med Lisen och Peder här:

Exklusiva Clinics med Lisen Bratt och Peder Fredricson