Elin Mo, fd student

“På Bollerup får man vara som man vill. Även om jag hade lite svårt att greppa Bollerupkulturen i början kan man inte annat än älska den efter ett tag. Det kommer att vara tre år av fina minnen och fina människor från en fin plats jag aldrig kommer glömma.”

Elin läser naturvetenskaplig inriktning och vet redan nu vad hon vill göra efter studenten.
“Min dröm är att bli läkare och allra helst att forska. Jag har alltid varit intresserad av biologi och kemi, en av mina förebilder är min pappa som är utbildad inom immunologi och idag är läkemedelsforskare på Asta Zeneca.

123A5282-copy-2-web
När Elin valde Bollerup för sina naturvetenskapliga studier hade hon en tydlig plan för att kunna plugga hårt men ändå må bra.

“Mina äldre syskon har också läst natur och jag har sett på dem hur lätt det är att bli uppslukad av sina studier. Min tanke var att med praktiska delar i skolan, tillgång till naturen och en egen häst på plats skulle jag vara tvungen att pausa, att koppla bort studierna inemellan. En plan som har funkat! När jag är i stallet finns bara nuet med hästarna.”

Också gemenskapen distraherar på ett positivt sätt menar Elin.
“Eftersom vi bor tillsammans är det alltid någon som tar initiativ till sociala aktiviteter, det kan vara enkla saker som att kolla på film eller bara hänga, men det gör mycket för vardagen och välmåendet. Att bo tillsammans gör också att man tvingas lära sig mycket om relationer och att välja sina fighter.”

Lärare, utbildningskvalitét och resurser håller samtidigt väldigt hög nivå enligt Elin.
“Det känns proffsigt, vi har till exempel bra labb och ämneslärarna är väldigt hjälpsamma. När det gäller hästutbildningen är vi mycket noga med grunderna, vilket jag tror är A och O för att bli en bra ryttare, vi får många stall- och ridtimmar, får testa många olika saker och rida många olika hästar.”

Också praktiken lyfter Elin fram som värdefull för sin utveckling, även om hon medger att det är tidskrävande.
“Jag hade 75 praktikdagar totalt varav delar av dem på ett hoppstall i Belgien, vilket var väldigt lärorikt och utvecklande för mig som person. Och inte minst himla roligt! Bollerup har givit mig allt jag behöver för att uppnå mina drömmar men samtidigt tvingat mig att ha roligt under tiden.”