Frågor
& svar

Stiftelsedriven gymnasieskola

Ca 250 elever pluggar och bor på Bollerup, de inriktar sig antingen på lantbruk eller häst. Här finns utrymme både för dem som vill jobba direkt efter gymnasiet och de som vill plugga vidare, för de som vill ta med sig egna djur och de som inte gör det. På Bollerup är det viktigaste elevernas utveckling, djurens och naturens bästa, gemenskapen som skapar vänskapsrelationer för livet.

Lantliv med framtid

Vi lever i en tid med stort fokus på hållbarhet, människor med både djup och bred kunskap inom djur och natur är viktiga för ett hållbart framtidssäkrat samhälle. Det finns många olika yrken inom djur och natur, både för de som väljer att starta eget företag så småningom och de som väljer att bli anställda.

Här nedan visar vi några exempel på yrken som du kan arbeta med efter våra utbildningar, men det finns förstås många fler. Vissa av yrkena nedan kräver att du läser vidare på högskola efter gymnasiet. För att nå den behörighet du behöver inför högskolestudierna så har du möjlighet at välja till olika naturvetenskapliga eller samhällsvetenskapliga kurser. Vi guidar dig gärna så att du gör rätt val för din framtid!

Inriktning Lantbruk:

Djurskötare/ maskinförare
Greenkeeper
Landskapsarkitekt
Trädgårdsmästare/trädgårdsanläggare
Agronom

123A5377 copy

Inriktning Häst:

Hästskötare
Stallchef
Hippolog
Hovslagare
Veterinär
Ridlärare

123A5455 copy

Du är välkommen att göra ett studiebesök hos oss för att få reda på mer, du får då information om våra utbildningar samt en rundvandring på Bollerup. Tänk på att boka besöket i god tid!

Ring 0417-18508 eller skicka ett mail till info@bollerup.se.