ARBETSUPPGIFTER

Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål främst genom hälsofrämjande och förebyggande arbete.
Som skolsköterska arbetar du med hälsosamtal och hälsoundersökningar. Skolsköterskan arbetar med ett hälsopedagogiskt perspektiv, i nära samarbete med elever, föräldrar, skolläkare och övrig personal inom elevhälsan.

Uppdraget innefattar också vaccinationer, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning.

Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, rektor, specialpedagog samt syv.

I uppdraget ingår också att delta i det gemensamma utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom den medicinska elevhälsan.

Om du är intresserad av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag, så är du varmt välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

För att vara aktuell för tjänsten är du legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska eller distriktssjuksköterska.
Det är meriterande om du har:

  • tidigare yrkeserfarenhet som skolsköterska
  • erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.
  • digital kompetens, erfarenhet från PMO är meriterande

För tjänsten behöver du ha mycket god svenska i tal och skrift.

Denna tjänst kräver att du har ett bra bemötande och kan skapa förtroende hos ungdomar.

Elevhälsans tvärprofessionella teamarbete kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn, flexibilitet och en stark tilltro till människans förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Arbetet förutsätter att du är trygg i din arbetsroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning/uppehållstjänst på 80% med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning.

Ansökan skickas till info@bollerup.se senast 2019-04-21.

För övriga upplysningar om tjänsten:

Rektor: Lena Tjellander, e-post: rektor@bollerup.se

 

 

Rekrytering kommer att ske löpande. Vi har valt att sköta rekryteringsprocessen själva, varför vi undanber oss erbjudanden från rekryterings-/bemanningsföretag.