Bollerup söker ett nytt team, skolsköterska och skolkurator

 

Vi söker dig som engagerat vill stödja hälsofrämjande och förebyggande arbete inom elevhälsans uppdrag som skolsköterska eller som kurator på Bollerup. Ni kanske redan i dag är 2 personer i ett arbetsteam som vill prova något nytt tillsammans.

Arbetsbeskrivning
Som Skolsköterska innebär arbetet att du arbetar med hälsopedagogiskt perspektiv i nära relation till elever, föräldrar, skolläkare och övrig personal inom elevhälsan. Du kommer dessutom att delta i utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom den medicinska elevhälsan.

Arbetsuppgiften som skolsköterska innebär att du arbetar med hälsosamtal och hälsoundersökningar. I uppdraget ingår även vaccinationer, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning.
I tjänsten kommer du vara administratör i vårt journalsystem Prorenata, vilket innebär att du lägger in behörigheter, utvecklar och implementerar nya arbetssätt och uppdaterar rutiner.

Som Kurator på Bollerup är du skolans psykosociala expert inom hälsofrämjande arbete samt med skolans värdegrundsarbete. Du ingår i skolans elevhälsoteam där alla professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt.

Bollerups kurator arbetar nära till både skol- och internatverksamheten och det sker samtal med elever, både individuellt och i grupp. I rollen har du kontakt med vårdnadshavare och externa samarbetspartners samt även viss handledning av lärare och internatpersonal i psykosociala frågor. Du kommer att dokumentera elevhälsoarbetet på och vara användare av Bollerups dokumentationssystem Prorenata.

Profil och kvalifikationer
Som Skolsköterska förväntar sig Bollerup att du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska eller distriktssjuksköterska. Vi tror att du har yrkeserfarenhet som skolsjuksköterska och av att arbeta med barn och ungdomar samt kännedom av arbete i journalsystem.

Tjänsten som skolsköterska kräver att du är trygg i din arbetsroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Du är social och inger förtroende i ditt bemötande av elever och arbetskamrater. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och i skrift.

Som Kurator på Bollerup tror vi att du har en socionomexamen med erfarenhet från arbete som kurator på gymnasieskola och erfarenhet från socialt arbete med inriktning barn och ungdom. Bollerup förväntar sig att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och ser möjligheter i situationer. Som person är det viktigt att du är utåtriktad, social och positiv och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Anställning
Både tjänsten som skolsköterska och kurator är en tillsvidareanställning på deltid.
Skolsköterska är en tjänst på 50% och Kurator är en tjänst på 60% och tillträde enligt överenskommelse.

Du har som anställd på Bollerup friskvårdsbidrag, tillgång till vår fina skolrestaurang och en underbar natur och miljö.

Välkommen med din ansökan
Märk ansökan ” Skolsköterska” eller ”Kurator” skicka ansökan senast den 2024-08-02 till: hr@bollerup.se
Bollerup kommer att rekrytera löpande.

För övriga upplysningar om tjänsterna:
Rektor: Ingrid Landén, e-post: rektor@bollerup.se

 

På vackra Österlen finns Bollerup och där odlar vi vår framgång.

Bollerup Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium är en gymnasieskola med naturbruksprogram inriktning häst eller lantbruk. Skolans 200 elever kommer från många andra delar av Sverige och är boende på Bollerups Internat. Skolan är känd för sin spetskompetens inom hästverksamhet och den gedigna lantbruksutbildningen som ger behörighet till universitetsstudier.