Diamond Spring 9512 Holsteiner stam 5054 f-18 167-22 cm e Diamant de Semilly u Quidamie Spring R.S e Quidam de Revel – Cassini I

 

Exteriör: Typ 7,0 Huvud, hals och bål 7,0 Extremiteter 7,5 Skritt 7,0 Trav 6,0 Kvadratisk, något outvecklad.
Brett ansatt rak hals, djup bål, omarkerad manke, långt välformat kors.
Nystar och något instabil bak. Avspänd skritt med normal steglängd. Kort och markbunden trav.

Löshoppning:
Teknik och förmåga 8,0
Temperament och utvecklingsbarhet 8,5
Hoppar med god framåtbjudning, ryggverkan och benteknik, uppmärksam, samarbetsvillig och med gott förtroende.

Godkänd med AC2 till 2023
Det muntliga utlåtandet vid bruksprovet löd. “Diamond Spring är en häst med jättestort självförtroende, hoppar likadant hela tiden, vilket är en stor fördel, mycket trevlig och mycket positiv”.

De 4 närmsta hingstarna i Diamond Springs härstamning har samtliga tävlat Grand Prix 160 hoppning den 5:e är Landgraf.

Fadern: Diamant de Semilly som egentligen inte behöver någon ingående presentation ligger på andra plats på WBFSH ranking över förärvning av hopphästar i världen, och har gjort detta i 4 år och innan det som nummer 1. Han har varit World Champion med det Franska laget, han har tagit EM Silver, varit Samsung Super League Champion, vunnit CSIW Grand Prix och Nations Cup, mm. Han har bara i SF stambok lämnat över 60 godkända hingstar plus de i alla andra förbund. Han nedärver storlek, scope, balance, god attityd och bra teknik något som Diamond Spring har fått allt utav.

Morfar: Quidam de Revel ligger på 14:e plats på WBFSH world ranking. Han har gått OS för Frankrike och har oändligt med vinster och placeringar i World Cup och Grand Prix Nations Cup.

Mormorsfar: Cassini 1 återfinns på 47 plats. Han Tävlades både av Bo Kristoffersen och Franke Sloothaak upp i Grand Prix Nations Cup och World Cup. Hans avkommor har tjänat in över 3,5 miljoner Euro i prispengar.

Mormorsmorfar: Caretino som med Bo Kristoffersen tävlade i Grand Prix och Nations Cup nivå har lämnat över 50 godkända hingstar.

Samtliga 4 hingstar i Diamond Springs härstamning i nedstigande led är världshingstar inom både sport och avel.

Modern: Quidamie Spring har lämnat 5 avkommor varav den äldsta är 6 år.
Cornflake-2015
Cornflow-2016 som båda ägs och rids av svårklassryttare i Italien respektive Belgien och spås en lysande framtid inom sporten. Mormodern: Cassia RS har än så länge lämnat 2st 130 hästar och Kiara RS vinnare av treårsfinalen i Italien och llndora FZ som hade en fjärde placering i 4 års Championatet även det i Italien.
Mormorsmor: Martinique har verbandspremie i Holstein och har lämnat Zypern 4 e Landas 160 hopning & Roulette Il e Contender 140 hoppning.
Martinique är även syster till den godkända Holsteiner hingsten Cardino som tävlades i svår klass av Bo Kristoffersen. Hon är även syster till S.I.E.C Caro Ass som tävlat 160 hoppning med Burak Azak. Syster också till MC Leod 2 140 & Gomera I PSG/lnter 1.

Hingststation: Bollerups seminstation

– Språngavgift: 0 kr
– Samling/Packning: 580kr/utgår en gång per säsong.
– Levandefölavgift: 7 500kr
– Semintransport: 750kr/bil 850kr/flyg

Hämtning av semin på Bollerup: 150kr
Övrigt:: Semintransporten utförs av Mats Hästtransport. Samtliga priser är exklusive

Klicka här för seminstationens avgifter

Klicka här för att komma till hans facebook sida