Internatledare på Bollerups naturbruksgymnasium

Vi söker två medarbetare till Bollerups Internat, en 100% tjänst och en 85% tjänst.

Vi erbjuder Dig ett arbete i en dynamisk verksamhet, ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i unga människor och vara medskapande till en god social miljö på Bollerups internat.

Bollerup Lantbruksinstitut är en Stiftelse som är ett av Sveriges största skoljordbruk och mest framgångsrika Naturbruksgymnasier. Bollerup erbjuder gymnasieutbildning för drygt 230 elever från hela landet. Eleverna bor på skolans internat. Bollerup är en av Tomelillas största arbetsgivare med drygt 80 anställda.

Vi söker i första hand Dig som har relevant erfarenhet och utbildning för arbete med ungdomar. Ungdomsåren är formativa år i en ung människas utveckling. Som internatledare är du en viktig del i den processen.

Arbetet kräver att Du har ett stort engagemang för ungdomar, har en god förmåga att kommunicera och lätt för att skapa förtroendefulla relationer. För att lyckas med detta förutsätter vi att Du visar en personlig mognad, är trygg, empatisk och att du handlar utifrån ungdomars behov av gränssättning.  Du ska vara en god vuxen förebild och kunna omsätta skolans grundläggande värderingar i handling.

En stor del av arbetet sker i den praktiska vardagen med ungdomarna och kräver därför både flexibilitet och förmåga till organisation.  Du kommer att planera och genomföra aktiviteter för ungdomarna tillsammans med övriga i personalgruppen, som leds av internatets Intendent.

Samarbete med rektor, lärare, elevhälsa, elevernas föräldrar och anhöriga, är också viktiga delar av arbetsuppgifterna. Det kan handla om att hjälpa eleverna i personliga, sociala och skolrelaterade frågor men också i rent praktiska problem som uppstår på internatet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  Meriterande är erfarenhet från liknande arbeten. Relevant utbildning kan vara socialpedagogutbildning, socionomutbildning med socialpedagogisk inriktning alternativt Fritidspedagogutbildning. Tjänsten omfattar eftermiddags- och kvällstjänstgöring, enligt schema.

Arbetet kräver att du har körkort och god körvana.

Innan anställning kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas då tjänsten innebär arbete med skolungdomar.

Tillträde: augusti 2018

Ansökan till tjänsten görs genom att skicka ett personligt brev samt CV till info@bollerup.se skriv namn och Internatledare i ämnesfältet.

Sista ansökningsdag 1 augusti 2018

För övriga upplysningar om tjänsten:

Rektor: Lena Tjellander, e-post: rektor@bollerup.se

Facklig företrädare för Vision: Christian Rix, e-post: christian.rix@bollerup.se

Vi kommer att hantera ansökningarna löpande och förbehåller oss rätten att teckna avtal när vi funnit rätt kandidat. Kandidater kommer att intervjuas av rektor och internatets Intendent. Vi har valt att sköta rekryteringsprocessen själva, varför vi undanber oss erbjudanden från rekryterings-/bemanningsföretag.

Fields marked with an * are required
Help Text